GETUIGENISSEN

Peter Dumont - beeldhouwer, schilder en fotograaf:
" Mooi contrast tussen die uitbundige allochtoon in dat super Hollandse landschap! "

Ferry Dutch - dichter:
"Zij weet het licht op juiste wijze te beschouwen en te benutten in deze ene foto met veel punten van belang.
De zwarte Bohémien op de voorgrond is heel natuurlijk uitgelicht, zijn gezicht sprekend een gedicht, zijn uitdrukking geeft een verbinding evenals een "onthechting" van de monumentale achtergrond van de Hollandse molen.  Hij hoort hier prima bij - met het groene gras dat o zo Hollands geurt en kleurt en diepte schept tussen contrasten die al-lang zijn gaan behoren tot de moderne interculturele omgeving en sfeerbeelden van Holland.
De helderheid van kleuren heeft Marjan te danken - niet aan geluk of serendipity alleen -  maar aan de juiste positie en de juiste invalshoek van haar fotografisch oog. Ze heeft gevoel voor het detail (dat klinkt al haast obligaat) en maakt er op een professionele manier van kijken en portretteren, een geslaagde kunst van.
Meer dan een kunde of een wetenschappelijke techniek - een kunst van kijken naar Holland op zijn mooist. Hoe komt het, dat sommige kunst er zó zorgvuldig uitziet? Alle details die ertoe doen, met zorg en liefde - meegevoel soms -  in beeld  gebracht zijn....? De fotografe Marjan is dan opeens ook schilderes. Met de toets van een penseel schildert zij de details én het geheel, als een dichteres onderscheidt zij de nuances in licht en schaduw lijnen, de kleuren die zich onderscheiden en de juiste associaties van gebaren - die gespreide vingers als frivole molenwieken....."

Aloys Ginjaar - fotograaf en journalist:
"Het zijn veelal lieve foto's en omdat je karakter bepaalt hoe je kijkt en dus ook fotografeert, moet Marjan ook wel een lief karakter hebben. Haar beelden doen denken aan een vervlogen tijd: De jaren vijftig. Holland zonder haast. Haast kom je ook niet tegen in haar werk."

Bestty Phiri - accountant, Zambia:
" Please keep up the good work you have started and currently doing. Visionary people like you are few and rare."

Finnegan and Windmill
Honorable mention International Photography Awards (IPA) 2005

web© Copyright Marjan BorsjeswebEurolations webdesign